Dlaczego nasze obuwie?
Nasza firma produkuje obuwie w oparciu g³ównie o surowce naturalne. Pó³produkty, które stosujemy s± produkowane w Polsce i wyró¿niaj± siê wysok± jako¶ci±.
Obuwie produkowane jest metod± która polega na przyszywaniu wierzchu do spodu , co sprawia, ¿e po³±czenie tych dwóch elementów jest znacznie mocniejsze od po³±czenia wy³±cznie klejowego.
Wk³ady o profilu ortopedycznym posiadaj± wy¿³obienie pod piêtê i palce, wa³ek podpalcowy oraz wewnêtrzne podparcie ³uku pod³u¿nego stopy. Wy¶cielone s± miêkkim materia³em termiczno-plastycznym i powleczone skór±, co daje odczucie komfortu i wygody podczas u¿ytkowania, potwierdza to opinia wydana przez Centralne Laboratorium Przemys³u Obuwniczego w Krakowie.
Profil podeszwy posiada antypo¶lizgowy deseñ, bardzo dobrze odprowadzaj±cy wodê, co zosta³o potwierdzone przez Instytut Przemys³u Skórzanego w £odzi, oddzia³ w Krakowie.
W 2000 r. firma ABAT otrzyma³a pozytywn± opiniê o wk³adkach profilowanych, wydan± przez Centralne Laboratorium Przemys³u Obuwniczego w Krakowie
W 2001 r. uzyskali¶my za¶wiadczenie na Obuwie Dla Stopy Wra¿liwej wydany przez Centralny O¶rodek Techniki Medycznej w Warszawie.
W 2013 r. otrzymali¶my dofinansowanie w ramach programu Bon Na Innowacjê, co pozwoli³o na przeprowadzenie badañ nad udoskonaleniem obuwia pod k±tem u¿ytkowania przez pracowników s³u¿by zdrowia. Badania zosta³y przeprowadzone w Instytucie Przemys³u Skórzanego w £odzi oddzia³ w Krakowie.
Badania przeprowadzone na kilku najpopularniejszych modelach obuwia zawodowego, pozwoli³y stwierdziæ i¿ s± one zgodne z wymaganiami zasadniczymi w³a¶ciwych dyrektyw Unii Europejskiej i mog± zostaæ oznaczone znakiem CE.
Chcemy nieustannie siê rozwijaæ, zachowuj±c przy tym najwy¿sz± jako¶æ, daj±c naszym klientom obuwie, które jest zdrowe, wygodne i wytrzyma³e.
Pamiêtaj, stopy s± kluczem do zdrowia ca³ego organizmu, dziêki znajduj±cym siê na nich receptorom, odpowiedzialnym za jego funkcjonowanie.
Dbaj±c o swoje stopy, zapewnisz dobre funkcjonowanie ca³ego cia³a.
Wykaz receptorów na stopach: